20 juni 2007
00:00

FF Vuk

Referat: AIF Barrikaden - FF Vuk

Jaha! Inget vatten att dricka och duscha i efter matchen verkade som ytterligare ett knep för att skrämma bort "lågstatusidrottarna" från sitt största fritidsintresse. Troligtvis beridde det dock på något fel som medfört att vattnet var avstängt i vår del av Mellanhedens otroligt lyxiga anläggning. Vaktmästaren hittade ett annat omklädningsrum där vattnet fungerade och vi kunde fylla på vattenflaskorna. Nog om sidoproblemen...

Kvällen match var ett ställningskrig i vem som kunde få bollen att studsa mest och vem som kunde slå flest långpassningar till fel tröjfärg. Det verkade i alla fall så den första halvtimmen. Det var inget skönspel och Vuk lyckades genom något slarvigt försvarsspel i den röda backlinjen skjuta 1-0 på en lång frispark och en snabb löpning. OK, bara att köra på då vi ofta jobbar i uppförsbacke. Dock hände inte så mycket efter avspark som kunde önskats och Vuk kunde senare öka på till 2-0.

Sista kvarten i första halvlek började dock Barrikaden att försöka hålla nere bollen och kom fram till ett par chanser. Dock kom reduceringen på en lång frispark och en snygg lobbnick från Kristoffers sida. Mycket bra slagen av Micke nästan från mittlinjen.

Halvtid och inte mycket att säga. Efter pausen kom båda lagen igång och jag tror dessutom att Barrikaden var något bättre och hungrigare den första stunden. Som så ofta förr kändes det som att domaren lyssnade mycket på bortapublikens tjutande vid varje avblåsning och han hade dessutom inget att säga om målvakten ständiga maskande. Barrikaden lyckades dock komma fram till en tilltrasslade situation där Tommy är sist på bollen och trycker in 2-2 utan pardon. Hoppet tänds. Ett antal långa inkast från Micke kunde blivit riktigt farliga om vi bara träffat bollen lite mer rätt. Helt klart ett anfallsvapen att nyttja fler gånger.

Sista tio minuterna domineras av kamp om bollen, långa passningar för att vinna mark fort och två ganska tjuriga lag som domaren inte lyckas hålla ordning på helt och fullt. Fyra minuter från slutet får så Vuk en frispark långt nere vid vår kortlinje och lyckas tyvärr trycka in 3-2 då några av Barrikadenspelarna trodde att bollen hade gått över linjen till inspark. Dock spelade motståndarna vidare och fick på så vis tre poäng med sig från Mellanhedens härliga grusplan...